wyszukiwanie zaawansowane
1 » 2 » ZAKWAS Z BURAKÓW DOMOWEJ ROBOTY - NATURALNY PROBIOTYK3

Koszyk

Twój koszyk jest pusty ...

Kategorie w sklepie ze zdrową żywnością

Producenci - (kliknij w logo producenta)

Aleppo Soap Co.ARGITALBALM BALMBIO ORGANIC FOODSBIO PLANETBIO4FRESCHBIOselect GREECEBOTZAKISCOSLYSDR GAJA DR MICHAELSEco cosmeticsEDL ETAMINE DU LYSEUBIONAFITNEGENTLE DAYGUANGXI SHUYA HEALTH CARE PRODUCIKAROVINDUS VALLEYJOIKKONJACLILLY'S ECO CLEAN Ltd.LOGONAMADARAManuka Health New Zealand LimiteMUKENANO-KOLOID SP. Z O.O.NATRACAREOoh! Oils of HeavenPETER JENTSCHURAPRANAROMSANBIOSSANTINISONETTSO`BIO ETICTade Pays du LevantVuokkosetZielony Nurt

ZAKWAS Z BURAKÓW DOMOWEJ ROBOTY - NATURALNY PROBIOTYK

Data dodania: 21-08-2016 Wyświetleń: 514



ZAKWAS Z BURAKÓW DOMOWEJ ROBOTY - NATURALNY PROBIOTYK



WZMACNIA KREW I ODPORNOŚĆ
NATURALNY NAPÓJ ENERGETYCZNY
WSPOMAGA PRACĘ WĄTROBY ORAZ NEREK



Buraki odkwaszają organizm.
Spowalniają procesy gnilne w jelitach.

 



SKŁADNIKI:


buraki - 1 kg
czosnek - 1 główka
woda przegotowana i ostudzona - 2 L
ziele angielskie ziarno
liście laurowe
kminek ziarno
pieprz czarny ziarno
sól (różowa himalajska) - 1 łyżka na 1 L wody 





 
PRZYGOTOWANIE:



Buraki dokładnie myjemy.
Następnie cienko obieramy ze skórki i kroimy na duże kawałki.
Buraki układamy w kamionce lub słoiku na zmianę z przyprawami i czosnkiem. Ważne aby przyprawy nie były na wierzchu a poprzekładane pomiędzy burakami. Całość zalewamy wodą wymieszaną z solą, tak aby wszystkie buraki były dokładnie przykryte. Jeśli wypływają na powierzchnię, dociskamy je kubkiem lub talerzykiem ceramicznym.
Kamionkę przykrywamy kamionkową przykrywką, jeśli mamy słoik przykrywamy gazą i nakładamy gumkę lub obwiązujemy sznurkiem i odstawić w ciepłe miejsce na około 5 do 7 dni.
Po dwóch dniach usuwamy pianę, która zbiera się na powierzchni.
Czas kiszenia buraków zależy od temperatury otoczenia (im cieplej tym szybciej otrzymamy zakwas buraczany).
Ukiszony zakwas należy cedzimy przez sitko i przelewamy do czystych, szczelnie zamykanych słoików i przechowujemy w lodówce (aby przerwać proces fermentacji).

Zakwas buraczany można przechowywać do kilku miesięcy w lodówce.

Z buraków które nam pozostały można przyrządzić sałatkę.   



Zakwas nadaje się również do domowego barszczu, a także do picia jako napój wzmacniający.
Przez 2-3 tygodnie pić po 1 szklance dziennie.








 
Komentarze (0)

Przejdź do strony głównej

Szukaj produktu

Newsletter

Prześlij nam swój adres e-mail, a my powiadomimy Cię o nowych produktach, najlepszych cenach, promocjach i wyprzedażach.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie danych osobowych do celów marketingowych
Wyrażam zgodę na otrzymywanie informacji handlowych na wskazany przeze mnie adres e-mail

 

Systemy płatności

  • Dotpay
  • BGŻ

Kontakt

  • BioEkoNatura Elżbieta Czołacz
    ul. Łaska 13B
    54-616 Wrocław

    Rachunek bankowy ING BANK ŚLĄSKI S.A. nr:

    73 1050 1575 1000 0022 3500 5986

    CENTRALNA EWIDENCJA I INFORMACJA O DZIAŁALNOŚCI GOSPODARCZEJ

    Zezwolenie Ministra Gospodarki nr 000995620/2014

    REGON: 020797804
    NIP: 895-129-66-94
  • E-mail:sklep@bioekonatura.pl
  • Telefon881-922-895
  • Godziny działania sklepuObsługa sklepu codziennie 10.00 - 16.00, w soboty 10.00 - 14.00. Zamówienia można składać 24h/dobę. Pytania można kierować na adres e-mail: sklep@bioekonatura.pl. Odbiór osobisty towaru możliwy jest pod adresem: ul. Łaska 13B 54-616 Wrocław (Muchobór Wielki). Dojazd komunikacją miejską autobusową (107, 119, 319). Odbiór osobisty wyłącznie po wcześniejszym telefonicznym ustaleniu pod nr tel. 881-922-895. Preferowane godziny odbioru 9.00-16.00. Przy płatności przy odbiorze towaru prosimy o przygotowanie odliczonej kwoty, gdyż może być problem z wydaniem reszty.

Chmura tagów

Opinia o produkcie

Super, super olejek z macadamii. Świetnie nawilża i odżywia skórę. Można się od niego uzależnić. Skóra świetnie absorbuje ten olejek. Polecam każdemu,…
Ocena produktu 5/5
Oprogramowanie sklepu shopGold.pl