wyszukiwanie zaawansowane
1 » 2 » OLEJ Z CZARNUSZKI - ALERGIA, ODPORNOŚĆ, SKÓRA 250 ML - ZIELONY NURT3

KOSZYK

Twój koszyk jest pusty ...

KATEGORIE W SKLEPIE ZE ZDROWĄ ŻYWNOŚCIĄ

PRODUCENCI - (kliknij w logo producenta)

Aleppo Soap Co.ARGITALBALM BALMBIO ORGANIC FOODSBIO PLANETBIO4FRESCHBIOselect GREECEBOTZAKISCOSLYSDR GAJA Eco cosmeticsEDL ETAMINE DU LYSEUBIONAFITNEGENTLE DAYGUANGXI SHUYA HEALTH CARE PRODUCIKAROVINDUS VALLEYJOIKKONJACLILLY'S ECO CLEAN Ltd.LOGONAMADARAManuka Health New Zealand LimiteMUKENANO-KOLOID SP. Z O.O.Ooh! Oils of HeavenPETER JENTSCHURAPRANAROMSANBIOSSANTINISONETTSO`BIO ETICTade Pays du LevantTIRSEL PTY. LTD.VuokkosetZielony Nurt
OLEJ Z CZARNUSZKI - ALERGIA, ODPORNOŚĆ, SKÓRA 250 ML - ZIELONY NURT
Super promocjaPolecamyNasz hit

OLEJ Z CZARNUSZKI - ALERGIA, ODPORNOŚĆ, SKÓRA 250 ML - ZIELONY NURT

Zielony Nurt

Dostępność: Dostępny

Czas wysyłki: 10 dni

Koszt wysyłki: od 0,00 zł Dostępne formy wysyłki dla oglądanego produktu:List polecony - ekonomiczny max. do 2 kg Poczta Polska S.A. - 11,90 zł
Paczka w RUCHU do 20 kg - 8,99 zł
List polecony - priorytet max. do 2 kg Poczta Polska S.A. - 12,90 zł
Odbiór osobisty w punkcie firmy. - 0,00 zł
InPost Paczkomaty24 do 25 kg - płatność za pobraniem. - 0,00 zł
InPost Paczkomaty24 do 25 kg - 12,99 zł
Kurier 48 Standard Poczta Polska - paczka do 30 kg - 15,99 zł
Kurier 48 Standard Poczta Polska - paczka do 30 kg POBRANIE - ODBIÓR W PUNKCIE POCZTY POLSKIEJ - 15,99 zł
Kurier 48 Standard Poczta Polska - paczka do 30 kg POBRANIE - ODBIÓR W PUNKCIE POCZTY POLSKIEJ - 15,99 zł
Kurier 48 Standard Poczta Polska - paczka do 30 kg - odbiór w Urzędzie Pocztowym - 14,00 zł
Kurier 48 Poczta Polska - paczka do 30 kg POBRANIE - 18,50 zł
Paczka 48 Poczta Polska - paczka do 5 kg - 17,90 zł
Paczka 48 Poczta Polska do 10 kg z opcją OSTROŻNIE - 35,00 zł
Paczka 48 Poczta Polska do 5 kg z opcją OSTROŻNIE - 25,90 zł
Paczka 48 Poczta Polska do 5 kg z opcją OSTROŻNIE. Odbiór w punkcie Poczty Polskiej - 22,90 zł
Paczka 48 Poczta Polska - paczka do 5 kg - odbiór w Urzędzie Pocztowym - 15,50 zł
PACZKA POCZTOWA EKONOMICZNA POCZTA POLSKA S.A. do 5 KG - 18,90 zł
Poczta Polska Odbiór w punkcie - 14,00 zł

Stan magazynowy:

Stan produktu: Nowy

Cena: 66,00 zł

Cena poprzednia: 79,99 zł

Cena katalogowa: 79,99 zł

Oszczędzasz: 17%

pozostało tylko do końca promocji !!
Ilość: szt.
Dodaj do koszyka

dodaj do schowka

  • Opis produktu
  • Recenzje produktu (0)

OLEJ Z CZARNUSZKI - ALERGIA, ODPORNOŚĆ, SKÓRA 250 ML - ZIELONY NURT
 
Szanowni Klienci!

W olej zaopatrujemy się bezpośrednio w olejarni.
Zamówienia do olejarni składamy w poniedziałki i dostawy mamy w czwartki i w czwartki wysyłamy towar do Państwa.
Dla przykładu, jeśli złożycie Państwo zamówienie w poniedziałek, to towar wyślemy do Państwa już w czwartek. Jeśli złożycie Państwo zamówienie we wtorek, środę, czwartek, itd. towar wyślemy do Państwa w przyszłym tygodniu w czwartek.

Wszystko po to, aby zapewnić Państwu zawsze świeży olej.




 

OPIS PRODUKTU:


Ten zimnotłoczony olej z czarnuszki siewnej (nigella sativa) zawiera ok. 30% nasyconych kwasów tłuszczowych, 53% kwasu linolowego, 25% kwasu olejowego, 4% kwasu alfa-linolenowego, witaminę E (tokoferole), witaminę A (karotenoidy) biotynę oraz mikroelementy.

Olej z czarnuszki posiada szerokie spektrum zastosowań na różnego rodzaju schorzenia.
Między innymi w leczeniu różnego rodzaju alergii, stanów zapalnych skóry, leczy m. in. rozwój grzybic i trądziku.

Stosuje się go w terapiach aromatycznych - wycisza i pomaga znosić stresy, likwiduje zaburzenia snu, chroni przed poparzeniem słonecznym i zapewnia piękny koloryt skóry, przyspiesza gojenie się ran i wygładza skórę.

Olej z czarnuszki działa hipoglikemicznie, przeciwbólowo, przeciwzapalnie, silnie antybakteryjnie, antywirusowo, przeciwgrzybicznie, przeciw pasożytniczo, żółciotwórczo, rozkurczowo, reguluje pracę układu pokarmowego i oddechowego, działa moczopędnie, przeciw obrzękowo, odtruwająco.

 

 

Olej z czarnuszki zawiera przede wszystkim nienasycone kwasy tłuszczowe, w tym kwas linolowy i linolenowy.  Oznacza to mnóstwo kwasów z grupy Omega 3, 6 i 9, które wspomagają wiele czynności życiowych i regulują pracę całego organizmu.  Nienasycone kwasy tłuszczowe są bardzo ważne, ponieważ organizm ludzki sam nie potrafi ich wyprodukować. Ponadto kwasy te wspomagają powstawanie i regenerację komórek.

Jak dowodzą badania, nienasycone kwasy tłuszczowe mogą przyczynić się do powstania nowej śluzówki jelit w ciągu 5 dni.
Z kolei kwas linolowy należy do grupy kwasów tłuszczowych polinienasyconych, czyli PUFA. Kwasy te wykazują korzystne działanie na ogólną kondycję ciała, kości, metabolizm i zachowanie zdolności reprodukcyjnej. Olej z czarnuszki poleca się osobą, które starają się o dziecko, zarówno kobietom, jak i mężczyznom.

 

Ważnym składnikiem oleju z czarnuszki są również olejki eteryczne, które poprawiają samopoczucie. W oleju jest ich wiele, można wymienić na przykład: amara aromatica, tymochinon, nigellon, p-cymen. Olejki eteryczne wykazują działanie bakteriobójcze, rozszerzają oskrzela oraz reguluje powstawanie mniej lepkiego śluzu, co ułatwia oddychanie i odkrztuszanie w przypadku infekcji górnych dróg oddechowych.
 

Olej zawiera też szereg witamin i mikroelementów, które wpływają niezwykle korzystnie na skórę, włosy i paznokcie, np. witaminę E, beta-karoten, aminokwasy.
 

Oleju z czarnuszki ma następujące działanie lecznicze.

Wspomaga leczenie chorób i dolegliwości takich jak:

  • astma
  • obniżona odporność organizmu,
  • problemy z żołądkiem, trawieniem,
  • kłopoty z cerą,
  • alergia
  • rak trzustki,
  • zapalenie oskrzeli
  • nieżyt tchawicy
  • kaszel
  • stany zapalne płuc
  • zapalenie ucha
  • bezsenność
  • problemy sercowe
  • bóle stawów
  • bóle zębów
  • łuszczyca
  • grzybica skóry
  • łysienie
  • liszaj zwykły lub przewlekły
  • trądzik
  • brodawki
  • opryszczka
  • depresja
  • problemy z koncentracją
  • zastoje żółci
  • kamica żółciowa
  • wrzody żołądka
  • choroby pasożytnicze układu pokarmowego i płciowego.
 


Olej z czarnuszki ma kolor ciemnobrązowy lub miodowy.




SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:


Przechowywać w temperaturze od 5 do 10 stopni.

Tylko olej tłoczony na zimno, czyli nierafinowany posiada wyżej wymienione właściwości. Taki olej nie ma w składzie substancji chemicznych. Dlatego też zaleca się przechowywanie go w zaciemnionej butelce, w chłodni. W ten sposób olej zachowa swoje właściwości przez 3 miesiące.


 

DATA MINIMALNEJ TRWAŁOŚCI:
NAJLEPIEJ SPOŻYĆ PRZED:



3 miesiące od daty produkcji



 


OBJĘTOŚĆ NETTO:

250 ML


 

Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.

Napisz recenzję

Oprogramowanie sklepu shopGold.pl